Familie, garn og håndværk


Det danske garn- og designbrand By C Gundersen blev grundlagt i 2011 af Charlotte Gundersen og hendes familie, længe før ansvarlighed og omhyggelighed blev et almindeligt ord i garn-, strik- og modebranchen. 

I By C Gundersen er der fokus på ansvarlighed og ordentlighed i alle led af produktionen, i alle garn-, strikke- og hæklekollektioner i naturlige materialer, der er skabt til at holde sæson efter sæson. Med en forkærlighed for godt håndværk er By C Gundersen kendt som et værdibaseret brand, der hele tiden arbejder for at gøre en forskel i garnbranchen. Noget, der udspringer af en stærk familiehistorie. 

Historien om Gundersen-familien tog sin begyndelse i Midtjylland fra 1930erne til 70erne, hvor Charlottes bedstemødre (og fædre) som en del af deres dagligdag arbejdede med deres hænder og de gamle håndværk; spinding, vævning, syning, strik, hækling, broderi, knipling og meget mere. Charlottes far havde sit eget tømrerværksted, hvor Charlotte ofte var 'på besøg' og fulgte med, når der blevet arbejdet med træ. Charlotte lærte de gamle håndværk af sine bedstemødre og af sin far.

Mange år senere fandt Charlotte især hæklingen frem igen, og begyndte at forstå, hvorfra både hendes viden og hendes forståelse for håndværket kom fra.

I dag er de gamle traditionelle håndværk og håndarbejdet stadig en stor kilde til inspiration. De  fine arvede kniplinger, broderier og strik minder hende ikke alene om den jyske natur, familie og kultur, hun er vokset op i, og som betyder uendeligt meget for hende. Det minder hende også om, hvordan natur, dyr og mennesker kan drage nytte af hinanden i et simpelt cirkulært system – og om hendes bedsteforældres mere enkle livsstil og hendes fars dygtighed. At lidt, men godt er nok. Værdier, som Charlotte Gundersen sammen med sin familie ønsker at give videre til alle, der køber af By C Gundersen.